Mekaniker

Interesserer du dig for vedligeholdelse af biler og deres styresystemer? Så er en uddannelse til enten personvognsmekaniker eller personvognmontør noget for dig.

Uddannelsens hovedfokusområder

En personvognsmekaniker reparerer skader og laver serviceeftersyn på biler under 3.500 kg.

På skolen får du undervisning i fx:

  • benzin- og dieselmotorer
  • styretøj og bremser
  • elektriske systemer og transmission

Derudover skal du også have fag som førstehjælp, arbejdsmiljø, dansk, engelsk, fysik og matematik.

Du kan afslutte uddannelsen som enten personvognsmontør eller personvognsmekaniker.

Fremtidige jobs, videregående uddannelse og efteruddannelse

Som personvognsmontør kan du tilrettelægge og gennemføre arbejdet i forbindelse med eftersyn og simpel fejlfinding på benzin- og dieselmotorer. Du lærer også at reparere og udskifte nedslidte og defekte dele.

Som personvognsmekaniker kan du det samme som en personvognsmontør, men du har også viden om forskellige former for automatik og elektronik. Du lærer om de elektriske systemer og får et grundigt kendskab til de forskellige typer af motorer, bremser, gearkasser, klimaanlæg osv.

Du har mulighed for at videreuddanne dig til maskinmesterproduktionsteknolog, autoteknolog, eksport og teknologi og driftsteknolog offshore.

Supplerer du med adgangskursus til ingeniøruddannelserne, kan du også videreuddanne dig til maskiningeniør.

Hvis du har afsluttet trinet som automontør, har du mulighed for senere at vende tilbage til uddannelsen og tage hele uddannelsen til mekaniker. Det kan du bl.a. gøre gennem EUD+.

Uddannelsen kan tages som EUX.

Læs mere om EUX her

Fakta om uddannelsen

Uddannelsen til personvognsmontør tager 2 år, hvoraf 35 uger foregår på skolen. Uddannelsen til personvognsmekaniker tager 4 år, hvoraf 50-60 uger foregår på skolen (afhængigt af specialefag).

Uddannelsen består af et grundforløb, der varer enten 20 eller 40 uger, og et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb.

Læs mere om uddannelsen her

Tradium
Vester Alle 26
8900 Randers C
Tlf.: 70 11 10 10