Vejledning i 7. klasse

I 7. klasse skal du til at lære om uddannelsessystemet, så du forberedes til at vælge den rigtige ungdomsuddannelse efter 9. eller 10. klasse.

Du skal sammen med dine forældre fortsætte med at arbejde med elevplanen, og hvis der er behov for det, skal du til samtale hos uddannelsesvejlederen.

Skolen skal i 7. klasse undervise dig i Uddannelse og Job. Det kan for eksempel være undervisning om arbejdsmiljø. Det kan også være, at du og din klasse tager på virksomhedsbesøg for at se, hvordan en virksomhed fungerer.

Hvis du selv vil begynde at undersøge lidt om uddannelserne, kan du gå ind på www.ug.dk, hvor du kan læse om alle uddannelsesmuligheder i Danmark og i udlandet.

Med dit UNI-C Login kan du på www.minfremtid.dk, læse mere om uddannelser og job. 

Projekt Selvstændig

"Projekt selvstændig"  er et forløb hvor elever i 7. til 9. klasse får mulighed for at afprøve drømmen om at starte egen virksomhed. En rigtig virksomhed med rigtige penge!

Læs mere om projektet i brochuren.

Send en mail til bwl@randers.dk, hvis du er interesseret i at få mere at vide om, hvordan du søger om at deltage i ”Projekt selvstændig”.

Projektet køres som et samarbejde mellem Jyske Bank, Randers Erhvervs- og Udviklingsråd og Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers.

Se nyhedsklip fra TV2 Østjylland: Unge driver egen virksomhed.

Ansøgningsskema

Klar Parat

Klar parat er et særligt tilbud. Hvis du udvælges til at deltage får du mulighed for at snuse til uddannelses- og erhvervsmuligheder gennem besøg på lokale virksomheder og ungdomsuddannelsesinstitutioner. Disse besøg og fælles sociale oplevelser skal være med til at danne et godt afsæt til din videre uddannelsesplanlægning i 8.-9. klasse.

Tidsforløbet strækker sig over 3 dage før sommerferien og 2 dage efter sommerferien. Alle dage med mødetid kl. 8.00 – ca. 14.30. Du fritages fra almindelig skolegang i de dage forløbet varer.

Al transport i forbindelse med forløbet sørger UU-Randers for, og alle udgifter dækkes. Deltagelse i forløbet kræver naturligvis dine forældres tilladelse og samtykke samt accept af, at dine forældres ansvars- og ulykkesforsikring dækker under forløbet.

Talentspejderne

Hvis du bliver udvalgt til at få en mentor, skal du være rigtig glad. Du er blevet udvalgt, fordi UU-vejlederen og lærerne på din skole kan se, at du ved at få en talentspejder kan udvikle dine evner og talenter. Du vil også kunne få hjælp og støtte til at klare dig bedre i skolen, således at du senere kan få dig en uddannelse.

Ved de første møder med din mentor kan du måske føle dig lidt usikker, nervøs og måske også lidt genert. Men når du først begynder at lære din mentor bedre at kende, bliver det meget lettere.

I starten vil din mentor stille dig nogle spørgsmål og være interesseret i, hvad du laver i din fritid, og hvordan det går i skolen, for at lære dig bedre at kende. Herefter vil I sammen blive enige om, hvad I skal beskæftige jer med på jeres ugentlige møder. Du forpligter dig til at deltage i 24 møder efter skoletid.

Ved jeres møder, som almindeligvis vil foregå på din mentors arbejdsplads, vil I typisk beskæftige jer med spændende udviklingsopgaver såsom øvelser, sjove test, projekter, hygge, leg, spil, samtaler, m.m.

Din UU-vejleder taler med dig og dine forældre, inden du tilmeldes projektet.

Her kan du læse mere her om Talentspejderne