HF i Randers

Den blå hue klæder dig på til fremtiden. Når du har taget din HF-studentereksamen, har du et godt grundlag for at gå i gang med en videre uddannelse.

Foruden at give dig adgang til andre uddannelser er en HF-eksamen en fin forberedelse til en tilværelse, hvor krav og livsvilkår hele tiden ændres. Uddannelsen giver dig almen viden og færdigheder på mange områder. En del fag er obligatoriske - andre kan du selv vælge afhængigt af, hvilke behov og interesser du har.

Fremtidige jobs, videregående uddannelse og efteruddannelse

HF er en almen uddannelse, der med de rigtige valgfag giver dig adgang til mange forskellige videregående uddannelser.

Uddannelsens fokusområder

Du kan sammensætte lige netop den eksamen, der passer dig. Desuden har HF den særlige profil, at den lægger vægt på at gøre dig til en bedre studerende. Med andre ord er det din udvikling, der er i fokus.

  • Du bliver tilknyttet en tutor gennem hele uddannelsen, der støtter din faglige og studiemæssige udvikling. Det sker løbende gennem samtaler mellem dig og tutoren, hvor udgangspunktet bl.a. er dine faglæreres evaluering af dig. På den måde ved du altid, hvor du ligger rent fagligt, selv om der ikke gives årskarakterer på HF. Tutorerne i din klasse udgør tilsammen klassens team, der også er med til at bakke op om, at I får et godt studiemiljø i klassen.
  • Du skal lave din egen personlige studiebog, der hjælper dig til at arbejde med din personlige og faglige læring. Den giver dig overblik over de forskellige kompetencer, du skal nå.
  • Du deltager i det første halvår i et introduktionsforløb, der er indlagt i undervisningen. Du lærer her forskellige studie- og arbejdsmetoder at kende, arbejder med IT og får differentierede kurser i matematik, grammatik, læseteknik m.m. Du følger op på introforløbet i studietimerne. Her arbejder du videre med f.eks. studieteknik og diverse arbejdsformer.
  • Du deltager i fag, hvor der arbejdes tværfagligt i temaer. Det sker både i den naturvidenskabelige faggruppe (geografi, biologi og kemi) og i den kultur- og samfundsfaglige gruppe (historie, religion og samfundsfag).
  • Du arbejder med forskellige projekter undervejs.

På den måde er din udvikling med at blive en professionel studerende i fokus, så du får de bedste muligheder for at studere videre efter din HF-eksamen.

Fakta om uddannelsen

HF er en 2-årig uddannelse, som du kan tage, når du har afsluttet 9. eller 10. klasse. I Randers kan du tage din HF eksamen på Randers HF og VUC.

Læs mere på Randers HF og VUCs hjemmeside

Randers HF & VUC
Nålemagervej 110
8920 Randers NV
Tlf.: 86 42 56 44
Fax: 86 40 88 68
Mail: adm@randershfvuc.dk